The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams

Van blije pissebedden, vrolijke interactie en verwondering

met de blossen op zijn wangen remt hij net op tijd om niet over me heen te vallen: Julian. Het campingvriendje van onze dochter met in zijn kielzog twee vriendinnen. De emmer wordt onder mijn neus geduwd. Geweldig hoe de bedrukking van het transparante emmertje het licht filteren en kleuren, denk ik nog. Om vervolgens in opperste verwondering te raken.

Wat eerst een verzameling dennentakjes, zand en eikelhoedjes lijkt in een bergje zand blijkt iets heel anders.

Ik kijk naar een pissebeddenhuis. Met dennenbomen in de tuin, kamers ( de eikelhoedjes) en een wc ( ook een hoedje). met een speeltuin in een glooiend landschap. En uiteraard een paar pissebedden. Wellicht wat duizelig van de renpartij.

3 paar ogen kijken me verwachtingsvol aan. En 1 paar ogen kijkt in de opperste verwondering terug, het mijne.

Een wc zelfs, dat is handig voor pissebedden, mompel ik. Ik vraag een rondleiding en die wordt met verve gestart.

En dan zijn ze weg, ineens. Het is nog niet compleet en met verbeteringen komen ze terug. Een paleis is het geworden.  Veel belangrijker: ik heb ze zien overleggen, discussiëren, redeneren en taken verdelen. 3 kids tussen de 4 en 6 jaar die elkaar 1 dag kennen. Opnieuw verwondering.

Die nu al als team of kudde handelen en evenzo vrolijk daar weer uitstappen om pannenkoeken te eten, of gewoon moe bij papa, mama, opa of oma te zitten. Ze hebben eigenlijk niets nodig om tot een team te komen, om elkaar te vertrouwen en gewoon iets te realiseren.

Spel, plezier en vindingrijkheid blijken telkens stevige verbindende factoren. Terwijl zij al lang weer verder springen, gniffel ik over onze soms stiekeme acties. Hoe we gekkigheid, onbevangenheid en spel proberen in te voegen in het werken met opdrachtgevers. Hoe we ze steeds meer zullen uitdagen naar hun grootste  kracht te gaan en “de stropdas” af en toe af te schudden. Omdat dat leidt tot heel snelle resultaten. Waar nu een stuk of 10 pissenbedden intens tevreden van genieten.

 

 

PS: op deze nieuwe site hebben we ook niet zonder slag, stoot of onzekerheid de foto’s geplaatst. Ze staan wel degelijk voor serieuze zaken, maar dan wel op de leukste meest open manier die we konden vinden. In de hoop dat we hier en daar een lach op je gezicht toveren.