The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams

Wat we deden en doen – mijmeringen over 5 jaar Zaak van Interactie

Kennelijk gaat het automatisch; een jubileum trekt je zo even terug in je herinneringen. En van het een komt het ander…

Maar terwijl ik hier weer slap lig van de lol met de toppers van Voice to Voice die helemaal op waren na een sessie over de koers van het bedrijf – pffff, wat laat je ons eigenlijk stiekem hard werken – . En over de keren dat ik met Claudia van NoviaFacts gekke dingen bedacht om de actiepunten zo snel mogelijk af te handelen. Of de verbazing van Chantal Mies van Rotterdam marketing toen ik een paar maanden na het begeleiding van de businessplan sessie met een talking stick kwam aanzetten. Terwijl bij mij deze en veel andere beelden voorbij trekken, zit jij al gauw een saai stuk te lezen…

En dan kan ik vertellen over hoe we merkwijzers ontwikkelden, interactie op gang brachten, met teams werkten aan zowel  inhoud als samenwerking, nieuwsbrieven maakten en meer. Hoe Marijke Pluim van Pluimprisma.nl en ik onze krachten bundelden op coaching, NLP & paard en (aspirant) ondernemerscoaching ; maar ook dat is een opsomming.

Vanuit het begin waar al een combinatie van strategie tot doen, van inhoud en proces vanuit de kracht van de organisatie of persoon aanwezig was, zijn we uitgegroeid tot een echte Zaak waar we alles doen op gebied van interactie en zaak/werk.

Inmiddels werken we met 4 mensen als kernteam aan projecten van Zaak van Interactie en hebben we de nodige samenwerking. Dat maakt ons beter, deskundiger en creatiever.

En als ik dat dan toch in een lijstje moet zetten – het schijnt dat lijstjes ook uitstekend scoren 😉 – laat dit dan de 15 van Zaak van Interactie zijn, in geheel willekeurige volgorde!

 1. Merkidentiteit ontwikkelen
 2. Snel vooruitsessies: vind het lek of de inspiratie voor snelle stappen in succes
 3. Websites maken – simpel, snel en efficient
 4. Brainstorm – huur onze creativiteit en kunde voor een uurtje( + of – )
 5. Social Media – leuk, eigen en met analyse
 6. Marketingplanning – Wanneer doe je wat? Wij brengen het met je in kaart
 7. Nieuwsbrieven – opzetten, schrijven, meten
 8. Kracht van de kudde – workshops voor teams met of zonder paarden of ander beestenspul
 9. Creatief werkend – snelle en praktische communicatie(middelen)
 10. Events ontwikkelen en organiseren
 11. Sales coaching – waar je maar nodig hebt
 12. Sparren in het bos – of op kantoor
 13. Business Model Canvas – of andere manier om leuk en effectief te werken aan je bedrijf ( of je toekomstig bedrijf, product of anders)
 14. Presentatie/ dagvoorzitten/ bewegen: hoe we  structuur, plezier en optimaal effect meegeven
 15. Media/ presentatietraining & coaching: jij bent de beste, echt waar!

Hoe zat het nu toch met TONN? Nou, dat was een bedrijf met prachtige activiteiten. In 2013 zijn we met 3 aandeelhouders in TONN BV gestart en het liep zo dat ik daar ineens behoorlijk vol in zat. Nu is TONN nog steeds een grote liefde, maar doen we vooral een heel brede invulling van alle interactie voor TONN. Nieuwsgierig? www.tonn.nl