The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams

Werkconferentie Nedersaksisch - Dagvoorzitter

Je eigen taal, dat is voor een grote groep mensen in Nederland niet het ABN. En voor je denkt aan Fries of een taal uit een ander geboorteland; we hebben het hier over Nedersaksisch. Een Europees erkende taal die gesproken wordt in bijna de hele Oostkant van Nederland, van Groningen tot Limburg. En plaatsen als Bunschoten-Spakenburg en Urk.

Bokkers, TikTokTammo en de vele popartiesten uit deze streken; ze knauwen niet, ze zingen in moerstaal, de taal van het hart.

Deze conferentie draaide om het gebruik. bewaking maar ook om de kansen. Om wat wij altijd dialect noemen in te zetten om de zorg zoveel veel sterker te maken. Een flink aantal soms prikkelende sprekers, een panel van Wethouders en Gedeputeerden, verdiepende workshops en een geboeid maar ook boeiend en betrokken publiek. Het “broeste” daar in de Stellingwerven in april 2022.

De organisatie over Liesbeth: “met groot gemak prikkelt, verdiept en verbindt zij de mensen, de kennis en het hart. Er ontstond energie die de hele dag door voelbaar was.”

 

< Terug naar projectoverzicht