Het peertje boven de tafel – januari 2011

Alweer bijna 5 jaar wonen we in ons huidige huis. Destijds gekocht in “originele” staat en van binnen helemaal naar onze smaak opgeknapt. Langzaam naderen we alweer het punt dat de muren al wel weer eens een verfje mogen hebben, maar verder zijn we dik tevreden.

Tot laatst kennissen voor het eerst langskwamen.  “Leuk  plekje, mooi huis hoor” zei zij. “Maar wanneer ga je eens een echte lamp ophangen?”.  Pas door deze opmerking realiseerden wij ons dat we al 4 jaar met een kaal peertje boven de tafel zelfs de Kerstdiners hadden genuttigd.

Wij zijn niet de enigen en ook in bedrijven zien we vaak iets vergelijkbaars. Iets wat in het begin wellicht nog op het actielijstje stond waarmee je betere dienstverlening, meer omzet, of zoals bij ons meer sfeer ( = vaak meer omzet en klantentrouw) realiseert. Maar nog voor je het hebt aangepakt, ben je druk bezig met de dagelijkse gang van zaken en zie je het niet eens meer. En vaak sta je versteld van het effect als je het dan toch uitvoert.

Zo is het met onze ondernemersservice ook een beetje; we ontmoeten goede ondernemers die vaak al jaren een groot aantal ballen in de lucht houden en een mooi bedrijf hebben opgebouwd. Maar hier een daar hangt een peertje, of zijn de kieren nog niet geisoleerd. En met de andere focus die hij ( of zij) heeft, is dat niet wat hem opvalt als zaken anders lopen dan eerder.

Zo zijn wij de ogen en oren van de ondernemer, die signaleren wat hem niet meer opvalt. Gewoon – omdat het peertje er al zolang hangt. Zo werken we – vanuit onze vakexpertise – schouder aan schouder in prachtige bedrijven. Die goed zijn, maar dat nog beter kunnen kapitaliseren. Dat samen doen, blijft een prachtige klus.  Daar werk ik dan ook regelmatig nog ’s avonds lekker aan verder met mijn laptop op de eettafel. Onder een inmiddels mooie kroonluchter, dat wel.

 

Liesbeth, 30 januari 2011