De energie van een sneeuwbal

En daar was de sneeuw. Terwijl zich een historische spits ontvouwde tot een 2300 kilometer lange rode lijn en mensen al snel Winterwonderland te glibberig vonden, vormde het gemeentehuis van Zoetermeer decor voor een wel heel interessante Collegebijeenkomst.

 

Van de eerste sneeuw werden stevige ballen gerold en het gevecht loog er niet om. Tussen de vergaderingen door waren Wethouders en Burgemeester naar buiten gesneld om elkaar eens flink in te peperen. Bekogeld, verfrist en zeker vol energie namen ze vervolgens hun plaatsen weer in. Ik stel me voor dat ze er lang lol van hebben gehad. De vergadering effectiever, af en toe nog een druppel in de nek van de smeltende sneeuw en hier en daar een raak geplaatste grap.

 

Samenwerken is niet gemakkelijk, maar juist dit soort dingen maken het een stuk simpeler. Spel verbroedert, geeft credits en energie. Natuurlijk help ik teams en partijen zien waar onderhuidse angels zitten. En moet je serieus de diepte in. Maar plezier is een onmisbaar element in goede samenwerking. En door goede samenwerking is plezier maken een fluitje van een cent. En nog heel veel bijkomende winst ook trouwens, maar daarover een andere keer meer 🙂

 

Ik werk als procesgeleider bij (keten)samenwerking. Door niet voor een compromis te gaan, maar ruimte te creëren om ieders kracht te vervlechten tot een echt resultaat.

Want: als je moet kiezen tussen A of B, zoek dan naar C.

 

Wat anderen zeggen over mij: Scherp op inhoud, sterk in relatie